Головна | Мій профіль | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS | |
|
|
Проект Підготовка та створення Органічного кооперативу споживачів (ОКС) Головними проблемами, що стримують розвиток ринку органічної сільськогосподарської продукції в Україні та, зокрема у Житомирській області, є низька поінформованість громадян щодо органічної продукції та обмежений доступ до неї. Цілями проекту є підвищення обізнаності населення про переваги споживання органічних продуктів харчування та створення можливостей для їх купівлі. Сприяти підвищенню інформованості громадян планується шляхом їх залучення до відвідування ярмарок, виставок та дегустацій органічної продукції. Кінцевою метою проекту є створення Органічного кооперативу споживачів (ОКС), як об’єднання, що надасть споживачам вільний доступ до органічної продукції та як прикладу альтернативного каналу збуту органічної продукції для сільськогосподарських товаровиробників України. Досягнення мети проекту забезпечиться за рахунок реалізації 2 етапів заходів: Етап І. Інформаційний захід «Зелений Житомир» (13-14 вересня 2014 року) Презентація органічного сільського господарства та продукції «Зелений Житомир». Проведено у День міста. Вигоди: інформування населення щодо наслідків та небезпеки інтенсивного ведення сільськогосподарського виробництва та переваг альтернативної органічної моделі господарювання; формування навичок вибору органічних продуктів; ознайомити споживачів з продуктами органічного виробництва та місцями їх продажу; формування попиту на органічні продукти харчування; виявлення потенційних членів ОКС Виставка-продаж органічної продукції «Кошик органічної їжі» (15-16 листопада 2014 року) Виставка-продаж органічної продукції «Кошик органічної їжі». Присвячено Всесвітньому дню продовольства.
Вигоди: сприяння розумінню проблем якості харчування; формування та стимулювання попиту на органічні продукти харчування; виявлення потенційних членів ОКС.
Виставка-дегустація органічної продукції (6 грудня 2014 року) У рамках реалізації проекту, що передбачає організацію та проведення заходів, спрямованих на просування органічних продуктів та створення Кооперативу органічних споживачів (КОС) у м. Житомир, було реалізовано додатковий захід під час проведення Дня відкритих дверей у Житомирському національному агроекологічному університеті.
Участь у телепередачі "Органічні продукти" на телеканалі СК1
(22 січня 2015 року)
|
|
TOВ "Альтернативні Технології Плюс" © 2024 |